Ferencz Péter blogja

Ez a blog a házifeladatom, illetve hát ide fogom feltölteni a házijaimat. Gondolom mindenféle témák lesznek, arról fog szólni ez az egész h írok valamiről, ti elolvassátok és ha jól viselkedtek akkor még a mellé társított videót is megtekinthetitek, oké? Na vágjunk bele!

Friss topikok

Linkblog

2011.10.30. 19:07 ferp

Szólj hozzá!

Osama

2011.05.09. 15:37 ferp

 Thriller with Osama! by ferpeti521

 

 

Szólj hozzá!

Egy kicsit rólam:

2011.03.21. 12:31 ferp

Régóta küzdök azzal, hogy nem bírok aa részletek mellett elmenni, nagyon beleásom magam mindenbe, Nem bírok úgy élni, hogy ne kombináljak. Nem bírok úgy megnézni egy filmet, hogy ne nézzek folyamatosan a hátterére, hogyan csinálták, miért pont így van kivágva a kép, miért tette ezt a mozdulatot a színész, mire gondol, mit fog csinálni, milyen hangeffekt megy alatta, stb... ez nagyon sok inger. Még egy pezsgős palack tetején lévő fóliából is, csak úgy jönnek az ingerek, ha szétszedném, vajon mit lehetne belőle összeállítani? Egy gyűrűt, neeeem, az túl egyszerű. Tépjük szét, sodorjuk össze, így több gyűrűt is kaphatunk amit aztán összerakva létrejön egy lánc, hmm... ott van még a pezsgősdrót, abból szép medált lehetne készíteni rá... Ez kábé egy 2 perces unaloműzés. Az anyag nem vész el csak, átalakul...Mind1 ez hülyén hangzott. Állaandóan arra gondolok, mire gondolnak az emberek, miért teszik azokat amiket.
Multkori beszélgetés során az ofővel énis rájöttem, hogy ez így nem jó, egy idő után túl flusztrált lesz tőle az ember. Újrakezdtem a sorozatnézést, egyszerűen imádom a sorozatokat, az örök kedvenc A SZÖKÉS. A mai részben volt az a jelenet amikor Sara rájön Michael betegségére, a rab látens gátlásosságban szenved. Ekkor jött a felismerés, akkor lehet, hogy nekem is ez van, úristen, gyorsan utánanéztem, és felismertem magam. Ez még jól is kisülhet, csak nehéz, de van amikor hasznomra is válik, sőt van amikor szórakoztat, így elfeledhető hogy néha kikészíti az idegeimet. Itt a cikk, nagyon érdekes, érdemes elolvasni.


 Mitől lesz valaki kreatív? – a zsenialitás és az őrület határán
Tudomány
A Toronto Egyetem és a Harvard Egyetem pszichológusai azonosították a kreativitás alapjául szolgáló egyik biológiai jelenséget.

Jordan Peterson, a Toronto Egyetem professzora szerint a kreatív emberek agya nyitottabb a környező világból érkező ingerek felé. Mások agya az információ nagy részét kirekeszti az ún. „látens gátlás” folyamata révén, ami definíció szerint az állatnak (és embernek) az a tudattalan képessége, hogy azokat az ingereket, melyek tapasztalatai alapján igényei kielégítéséhez szükségtelenek, figyelmen kívül hagyja. A kutatók pszichológiai tesztek során azt tapasztalták, hogy a kreatív emberek látens gátlási szintje jóval alacsonyabb.

Ez azt jelenti, hogy a kreatív egyének folyamatosan nagy mennyiségű információt fogadnak a külvilágból, mindennek egyszerre több oldalát vizsgálják meg, így több lehetőség tárul is fel előttük.

A kutatók elmondása szerint az alacsony szintű látens gátlás csak magas intelligencia és jó munkamemória (az a képesség, hogy az egyén egyszerre több dolgon tudjon gondolkodni) mellett hatékony, különben kifejezetten káros is lehet. Hiszen ha valakinek egyszerre 50 ötlete támad, és ezek közül csupán 1-2 használható, intelligenciára van szükség a jó ötletek kiválasztásához és a rosszak elvetéséhez.

Milyen kapcsolat áll fenn a kreativitás és az elmebetegség között?

Tudósok már régóta kutatják, mi módon áll kapcsolatban egymással a kreativitás és az elmebetegség. Úgy tűnik, hogy az alacsony szintű látens gátlás és nagymértékű gondolati rugalmasság bizonyos körülmények között elmebetegséghez, más körülmények között kreatív megnyilvánulásokhoz vezethet.

A skizofrénia korai stádiumában, mely gyakran jár megvilágosodás-érzettel, misztikus gondolatokkal, vallási tébollyal, például az agyban létrejövő kémiai változások hatására megszűnik a látens gátlás.

A kanadai tudósok felismerése utat nyithat a régi rejtély megfejtéséhez, átláthatóbbá teheti a zseni és az őrült közötti kapcsolatot.
 


 

Szólj hozzá!

I am an alien

2011.03.05. 18:40 ferp

Mit tesz az emberrel az unalom...Legalább elkészült a stúdióm bevezető videócskája: BOOGEY PICTURES

Szólj hozzá!

Torkolattűz effekt 2

2011.03.02. 14:04 ferp

Szólj hozzá!

Torkolattűz Effekt

2011.02.28. 17:53 ferp

Sokan nem tudják mi az airsoft, de tudják hogyan lőnek a filmekben, hát az eirsoftban nem így lőnek, ez trükk.

 

Szólj hozzá!

Órai munka

2011.02.25. 08:24 ferp

Szólj hozzá!

Én és a média 2. félév

2011.02.11. 07:27 ferp

Szólj hozzá!

Stábfilm: Próba_1

2010.12.16. 21:40 ferp

Szólj hozzá!

Nomen Est Omen [ EZ VAGYOK ÉN!]

2010.12.11. 08:18 ferp

Szólj hozzá!

"Miért nincs kész a Média házifeladatom?"

2010.12.11. 08:14 ferp

Ez egy eléggé összetett és bonyolult kérdés. 

Ettől fogva a megválaszolása sem felettébb egyszerű.

Az első ok amit talán felhozhatnék, Lustaságomból adódik. Egy lajhár is gyorsabban felkel az ágyból mint én.

A második ok, sajnálatosan sokat hiányoztam...

A Harmadik ok, a csapatom nem igen ér rá mindig, amikor kéne, sajnos ez az én hibám is, eléggé nehezen tartom össze őket, a jövőben ere majd jobban odafigyelek, mert ez így tarthatatlan.

A válaszra több okot is találtam, sajnos egyik sem túl fényes, és nem ad eléggé értékelhető magyarázatot, de a kérdés természetéből adódóan, mint már említettem nehéz megfogalmazni a választ.

Peti

Szólj hozzá!

Rablós-Pandúros

2010.11.26. 22:34 ferp

Legalább két fegyveres megpróbált kirabolt egy kispesti bankfiókot. A rablókat a rendőrök üldözőbe vették. Egyiküket lelőtték, egyet elfogtak. Egy bejelentés szerint egy harmadik rabló egy panelházba vetette magát, amelyet rendőrök tucatjai vettek körbe. 

forrás: INDEX

 

Szólj hozzá!

A pince [TRAILER]

2010.11.06. 20:34 ferp

Szólj hozzá!

A pince

2010.10.02. 21:20 ferp

A stábom bemutatja:

A film HAMAROSAN!

Alakulóban, kész a forgatókönyv, és amint lehet elkezdünk forgatni.

Szólj hozzá!

2010.09.08. 16:45 ferp

Én és a Média

Helló! Szia! Szevasz!

Minden az általános iskola 8. osztályában kezdődött.
Bejött egy új tantárgy, a Média. Mivel én már régóta próbálgattam a fotózást, videózást, nagyon megtetszett így meg is maradtam mellette és a gimnáziumi tanulmányaimat is olyan suliban kezdtem el, ahol van média óra és fokozottan is tanulhatom.

Itt ebben az iskolában kezdtem el színészkedni is, a színjátszó szakkör keretein belül ahol Tallós Andrea és Pomlényi Atilla foglalkozik velünk. Nagyon megszerettem őket, és ezért is folytattam ezt az egész dolgot.
Idén voltam először színjátszó táborban, ahol nagyon sokat tanulhattam neves színészektől, mint pl. Kálloy Molnár Péter vagy Gáspár András. A tábor végére a 9. napra össze is kellett raknunk egy színdarabot, a miénk 45 percesre sikeredett, ez volt a 4. vagy 5. előadásom.
Akit érdekel ez a darab a Cry Baby, az csak szóljon nekem mert most szeptemberben vagy októberben mégegyszer előadjuk.

Hát azthiszem ennyi amit most így gyorsan elmondhattam nektek a Médiáról és rólam. Puszilok mindenkit!

Béke

 

Saját videóm:


 

S.Ö.R.

Szólj hozzá!